CnC Source Forums: C&C Tiberian Dawn help - CnC Source Forums

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

C&C Tiberian Dawn help Rate Topic: -----

#1 User is offline   twiddles01 

  • Civilian
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 20-September 08

Posted 20 September 2008 - 02:59 AM

Hey, is it possible to still play this game on windows vista as this is the only C&C game i own and would like to play it again
0

#2 User is offline   Herr_Koos 

  • Commando
  • Group: Members
  • Posts: 159
  • Joined: 19-August 08

Posted 20 September 2008 - 05:28 AM

View Posttwiddles01, on Sep 20 2008, 11:59 AM, said:

Hey, is it possible to still play this game on windows vista as this is the only C&C game i own and would like to play it again


I assume you're referring to the original Tiberian Dawn? These forums are actually about a remake of the game using the C&C 3 engine.

I don't know whether the original C&C works under Vista. It might be best to post this question on the EA C&C 3 forums.

Hope this helps.
0

#3 User is offline   Kakashi 

  • TD Tester
  • Group: Network Tester
  • Posts: 132
  • Joined: 15-December 07

Posted 20 September 2008 - 10:05 AM

I know you can enable it to play on XP, and I think you can also under Vista. Here is the install order for RA I looked up a few months back:

-put the CD into the CD drive and go to "my computer > CD drive (open folder, not autoplay)", search the file setup.exe and right-click on it. Go to properties and set it to windows 98 compatibility mode. Execute the file and install the game. Then you install the C&C95 Quick Fix Pack from this webpage and set the c&c95.exe to win98 compatibilty mode, also check the boxes "640x480 screen resolution", "disable visual themes", "disable desktop composition", "disable display scaling on high dpi setting".

That should work...

This post has been edited by Kakashi: 20 September 2008 - 10:07 AM

0

#4 User is offline   Nyerguds 

  • C&C1/RA1 Mod Maker
  • Group: Public Relations
  • Posts: 782
  • Joined: 18-June 03

Posted 20 September 2008 - 01:45 PM

umm... you only need Win95 compatibility mode. No other compat settings.

What you probably WILL need to do is open CCSETUP.EXE and set the C&C resolution to 640x480 though. Or while you're at it, if you use my upgrade pack, go for 1024x768 :P


Mind you, if you have 64-bit Vista, the installer won't run at all because it's a 16-bit program. In that case, you can only install the game by using WinPack to unpack the game from the file SETUP.Z in the INSTALL folder on the CD.
(Start WinPack, click "Load packed file", open the setup.z in the "INSTALL" folder on the CD. Right-click on the "C&C95" folder inside and select "Extract a folder". Choose destination, press OK, and it's done :) )


Oh and twiddles01, you DO know you can download RA1 for free now, right?
0

#5 User is offline   ApornasPlanet 

  • Chem Warrior
  • Group: Members
  • Posts: 97
  • Joined: 31-August 07

Posted 24 September 2008 - 10:01 AM

Bah, it's easier with TFD! :P

On witch Nod maps are the parts for the nuclear bomb placed? And how do I access the Funpark missions i TFD?
0

#6 User is offline   Nyerguds 

  • C&C1/RA1 Mod Maker
  • Group: Public Relations
  • Posts: 782
  • Joined: 18-June 03

Posted 02 October 2008 - 04:11 AM

For the nuclear components, the need for those was actually removed way back in one of the patches for the DOS version (before C&C95 was even made) because that system was buggy, so you don't need to worry about those.

As for funpark... get patch 1.06a, and it's all easy as pie. You even got the choice; either you start the included Funpark launch program "funpark.bat", or you activate it in CONQUER.INI (more permanently, don't forget to deactivate it later if you do this).
http://nyerguds.arsa...95upd/cc95p106/
0

#7 User is offline   ApornasPlanet 

  • Chem Warrior
  • Group: Members
  • Posts: 97
  • Joined: 31-August 07

Posted 03 October 2008 - 03:32 PM

Ok! I didn't know that about the nuke parts, but that's great. I would hate it if I didn't get the nuke at the end.

I installed and played your patch for TD and it was great and as you said the funpark missions were easy too launch. =)
0

#8 User is offline   Nyerguds 

  • C&C1/RA1 Mod Maker
  • Group: Public Relations
  • Posts: 782
  • Joined: 18-June 03

Posted 09 October 2008 - 06:27 AM

Glad I could help :)

I may release an update of the patch pretty soon, with more added music options, like separate Nod score and map themes (these tracks were made, and even included in the files of the DOS version, but they were never implemented in the game), and a new game feature to play a different track on every campaign mission, so you don't get Act On Instinct burned into your brain (the N64 version of C&C does this, and it's really nice).
0

#9 User is offline   ApornasPlanet 

  • Chem Warrior
  • Group: Members
  • Posts: 97
  • Joined: 31-August 07

Posted 11 October 2008 - 01:50 AM

Well that sounds like a good idea.

What I really miss in TD is the ability too queue up units. Other than that I think it's perfect.
0

#10 User is offline   Nyerguds 

  • C&C1/RA1 Mod Maker
  • Group: Public Relations
  • Posts: 782
  • Joined: 18-June 03

Posted 28 November 2008 - 03:25 AM

I don't think I can add that. It's a complete overhaul of the construction code, and I don't even know where that code is located in C&C95.exe.
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users